• Informiši se: (+381) 63 477 158
 • Petra Dobrnjca 106, Petrovac na Mlavi
 • Pon - sub: 08 - 16

Pitanja - odgovori

// \\
Pronađi odgovore

Treba Vam pomoć?

 • Da li je potrebna konstantna sunčeva svetlost da bi solarni paneli proizvodili električnu energiju?

  Ne, naši solarni paneli i fotonaponski sistemi rade u svim vremenskim uslovima tokom cele godine. Leti, kada je sunčano vreme, proizvodiće više električne energije, dok će zimi i tokom oblačnih dana takođe proizvoditi električnu energiju samo u manjim količinama.

 • Da li nudite sistem „ključ u ruke“?

  Da. Našim klijentima nudimo sistem „ključ u ruke“, koji uključuje i pribavljanje dokumentacije za EPS, vođenje postupka i potpisivanje ugovora.

 • Da li mogu da zaradim prodajući višak proizvedene energije?

  Ne. Sistem neto merenja podstiče korisnike da instaliraju tačno onoliki sistem koji pokriva godišnju potrošnju. Nakon jednogodišnjeg obračunskog perioda, sav eventualni višak energije se “briše” i rezerva se vraća na nulu. Zbog toga je bitno precizno odrediti optimalni kapacitet sistema za Vaš krov kako bi godišnja proizvodnja bila što je više moguće jednaka potrošnji.

 • Kakvo održavanje solarni sistem zahteva?

  Održavanje solarnog sistema je minimalno. Čišćenje panela je najčešći tip potrebnog održavanja, i preporučujemo da jednom u 2-3 godine operete solarne panele mlazom vode.

 • Mogu li da pratim proizvodnju energije iz solarnog sistema?

  Da. Svaki korisnik dobija pristup aplikaciji na svom pametnom telefonu koja je povezana sa solarnim sistemom. U svakom trenutku daje Vam uvid u proizvodnju sistema, kao i istorijski pregled ostvarene proizvodnje električne energije.

 • Šta se dešava ako jedan solarni panel napukne ili prestane da radi?

  Mi nadgledamo proizvodnju Vaše solarne elektrane. Ako bar jedan od panela ne proizvodi dovoljno energije, dobijamo automatsko obaveštenje i u dogovoru s Vama dolazimo da ga zamenimo potpuno besplatno.

 • Koji je očekivani životni vek sistema?

  Očekivani životni vek solarnog sistema ide čak i do 40 godina. Od toga je prvih 25 godina pokriveno je garancijom proizvođača opreme. To znači da će sistem ispunjavati potrebe većinu Vašeg života!

 • Da li će solarni sistem u potpunosti pokriti moje potrebe?

  Naš cilj je da to bude tako. Međutim, površina nekih krovova za to nije dovoljna. U svakom slučaju, najbolje je solarnom energijom pokriti što veći deo potrošnje. Zamislite da vam je ponuđen popust na račun za namirnice do kraja života. Ali popust je samo na polovinu umesto na ceo iznos. Da li biste i dalje prihvatili popust na polovinu računa? Solarna energija u suštini može učiniti isto za vaš račun za struju.

 • Zašto VesaNet?

  Mi iz VesaNet kompanije smo svesni da prelazak na solarnu energiju može biti veoma zbunjujući usled velike količine tehničkih i regulativnih informacija. Naše osoblje, kao i stručni konsultanti sa Master diplomama iz obnovljivih izvora energije na Elektrotehničkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu su tu da Vas strpljivo sprovedu kroz proces i pomognu u odabiru najboljeg sistema. Koristimo vrhunsku opremu renomiranih evropskih proizvođača koja takođe ispunjava i dizajnerske kriterijume, i sve to po veoma razumnim cenama. Hvala što nam verujete!